Over het Roosvenster

Het Roosvenster 298

Het Roosvenster is een kleine aimabele loge in Lelystad.

Loge Het Roosvenster is opgericht op 6 december 2006 in Lelystad. De loge maakt deel uit van de Nederlandse ‘Orde van Vrijmetselaren’ en telt iets minder dan 30 leden.

Hoewel loges door het hele land veel overeenkomsten kennen, heeft Loge Het Roosvenster in Lelystad door de omvang een karakteristieke dynamiek. In een vertrouwde vriendelijke omgeving komen broeders altijd aan bod als ze willen. En is het mogelijk om rustig op de achtergrond te blijven als ze dat wensen. Iedereen doet mee. Er zijn voldoende mogelijkheden om actief mee te arbeiden. Zowel tijdens de comparities als ook tijdens de open loges.

Elke woensdag van 19.30 tot 22.00 uur komen wij bijeen in de Hanzeborg in Lelystad. Enkele malen per jaar vindt een officiële bijeenkomst plaats op donderdagavond in het logegebouw in Kampen.

Enkele getallen van

Loge Het Roosvenster

0
jaar
0
broeders
0
bijeenkomsten per jaar

Het Roosvenster is een unieke loge met een eigen achtergrond en opgericht om in optimale omstandigheden aan jezelf te kunnen werken.

De gedachte

Het grote ‘thema’ van het gotische roosvenster is de geboorte van het licht uit het donker. Met een schittering als van edelstenen breken de kleuren door en openbare zij hun innerlijke licht. Roosvensters vertellen hoe je te midden van duisternis geheel van binnenuit kunt leven en stralen; zelfs in de donkere fases van het leven wordt dit licht niet gedoofd. 

...

Het licht achter het venster is rozenrood. Deze kleur van het ‘jonge’ rood staat van oudsher bekend als de kleur van de liefde. 

Het getal 298 is het volgnummer van de loge in het register van het Grootoosten der Nederlanden. Het schietlood is voor onze loge het symbool van: Het samenzijn in harmonie.

Cirkelvormig venster, veelal in de westgevel van een kerk, voorzien van glas-in-loodramen in de vorm van bloembladen rond een centraal, cirkelvormig motief.